Dr. Ferdinand Esser

Kontaktmöglichkeiten aktuell:
per Mail und telefonische Erreichbarkeit Mo-Do 09:00 - 12:00
und nach Vereinbarung

Aktuell: Online-Sprechstunde donnerstags von 10:00-11:00 nach vorheriger Anmeldung!

Aufgrund der aktuellen Lage bitten wir Sie für den Austausch mit der OLTECH-Geschäftsstelle wie folgt vorzugehen:

• Bitte senden Sie uns Ihre Fragen oder Anliegen per E-Mail!
  • Haben Sie Unterlagen für uns, werfen Sie diese in den Postkasten oder senden sie diese per Hauspost!
  • In den Sprechstunden stehen wir Ihnen per E-Mail zur Verfügung!

Good Scientific Pracitice in Research

Ever asked yourself to whom your results belong? Or who is setting the Authorship ranking on a paper?

Trust the system of science is based and depends on the honesty of all members of the scientific community. However, every now and then the media report on scientific misconduct, and besides such widely publicized affairs, more or less serious breaches of rules occur in the immediate environment of many a scientist. But what are the rules?
This one-day Workshop will introduce the recommendations on good scientific practice of the Germen Science Foundation (DFG), and the official procedures for dealing with scientific misconduct at the University of Oldenburg.
It will also be discussed which mechanisms contribute to misconduct, and how every researcher can help to uphold the principles for good scientific practice in his/her day-to-day activity.

Trainer: Dr. Beate Grünberg

Please register in StudIP.

22.11.2017 09:00 – 17:00

University`s guest house, Drögen Hasen Weg 64.

Graduate School OLTECH

(Stand: 22.07.2021)